U zatvorenom bazenskom plivalištu u ŠC Višnjik održana je mala škola plivanja za skupinu osnovnoškolaca iz Gline.

Podsjetimo, OŠ Šimuna Kožičića Benje svojedobno je osmislila i organizirala akciju Glini ZaDar pri čemu su učenici, nastavnici i drugi prikupljali različite oblike pomoći za osnovnoškolce iz Gline i s područja grada Gline. Dio akcije uključuje boravak skupine glinskih osnovnoškolaca na ljetovanju u Zadru.

Prije odlaska na onaj dio aktivnosti koji je planiran za more, u moru i uz more, trebalo se informirati ima li među njima neplivača. Utvrđeno je da ih je sedmoro, što nije neobično jer zbog objektivnih okolnosti - potres i posljedice potresa - dio tamošnjih osnovnoškolaca nije mogao pohađati obuku neplivača.

U suradnji sa ŠC-om Višnjik i Plivačkim klubom Zadar organizirana je mala škola plivanja za sedmoro glinskih osnovnoškolaca. U zatvorenom bazenskom plivalištu s glinskim pučkoškolcima radio je iskusni trener Željko Olujić, a pri ruci mu je bio i Dražen Adžić, kineziolog i ravnatelj OŠ Šimuna Kozičića Benje.

- Ljetovanje glinskih osnovnoškolaca u Zadru sastavni je dio i širenja prijateljstva, učvršćivanja suradnje i iskazivanja solidarnosti i empatije, ističe Adžić.

Glinske osnovnoškolce i njihovu ravanteljicu Robertinu Štajdohar primio je i gradonačelnik Branko Dukić te im poželio da se u Zadru osjećaju ugodno i da svoje ljetovanje provedu na najbolji mogući način.