Njemačka je danas Zadarsku županiju proglasila područjem niskog epidemiološkog rizika te istodobno s te liste skinula Varaždinsku županiju. Državni epidemiološki institut Robert Koch Zadarsku županiju je svrstao u područje niskog epidemiološkog rizika a istodobno je s te liste skinuta Varaždinska županija. Kao rizično područje i dalje slovi Međimurska županija dok ostatak Hrvatske i dalje slovi kao epidemiološko sigurno područje.

Negativni koronatest ili potvrda o cijepljenju ili preboljelom koronavirusu i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem i to iz svih županija. Za one koji dolaze iz područja niskog rizika vrijedi obveza prethodne digitalne prijave, negativnog test kod ulaska u zemlju ili obveza karantena sve do predočenja negativnog testa nakon dolaska u Njemačku. I u ovom slučaju su cijepljeni ili oni koji su preboljeli koronavirus oslobođeni karantene i testiranja. S liste rizičnih područja je skinuta i Slovenija.

Institut Robert Koch je istodobno Portugal i Rusku federaciju proglasio područjima s virusnim varijantama što znači da se oni koji se vraćaju iz ovih zemalja obavezna 14-dnevna karantena.

Odluka o proglašenju Zadarske županije rizičnom na snagu stupa u nedjelju.