Novi predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić na svom je Facebook profilu prokomentirao vijest o otvaranje Centralnog ispisnog mjesta prekršajnog postupka u PU zadarskoj,  zbog čega je Zadru bio ministar Božinović.

- Danas je ministar Božinović u Zadru otvorio Centralno ispisno mjesto prekršajnih postupaka. U Zadru će se, dakle, ispisivati kazne za sve prometne prekršaje počinjene na prometnicama u RH. Budući da Zadar već ima tradiciju ispisa prometnih prekršaja, čudi me što Centralno ispisno mjesto ne nosi ime Josipa Ćelića. Nećemo daleko dogurati ako pogazimo i zaboravimo tradiciju, u ovom slučaju tradiciju ispisa prometnih prekršaja, napisao je s dozom ironije  Vučetić.

Ćelića koji je tada bio zamjenik Ravnatelja policije, policijski presretač snimio 12. ožujka 2019. godine u Briševu kod Zadra i izmjerio brzinu od 166 kilometara na sat na cesti gdje je dopuštena brzina bila 50 kilometara na sat. Tek sedam mjeseci kasnije snimka je objavljena u javnosti, nakon čega je uslijedio Ćelićev zahtjev za premještaj na drugo radno mjesto, što mu je Ravnatelj policije odobrio.

Josip Ćelić pravomoćno je oslobođen optužbi da je počinio prekršaj jer je sud uvažio njegovo objašnjenje da je tog dana bio na službenom zadatku u privatnom vozilu.