Kao što su napušteni industrijski pogoni u Gaženici, tako je očito da ima i napuštenih pasa, od kojih je jedan lani upao u mazut u bazenu Otočanke koja je propala prije 30-ak godina.

Nakon objave o napadu belgijskih ovčara na našeg sugrađanina, javio nam se još jedan. On je, kaže, imao to neugodno iskustvo prije mjesec dana. Vjerujte mi da ni sam ne znam kako sam uspio pobjeći, napisao je naš sugrađanin na Facebooku uz molbu za medijski pritisak kako bi službe reagirale prije nego što netko nastrada.

Ograda koju spominje Zadranin iz slučaja od jučer, prema riječima drugog, pocijepana je na više mjesta i lako je psima izaći na cestu. On sugerira kaznu vlasniku ograde kao jedno od rješenja koje bi, moguće, promijenilo tu neugodnu situaciju.

Da je ona takva potvrdila nam je i zaposlenica na obližnjoj benzinskoj pumpi u Gaženici, rekavši kako je u strahu. Psi se po danu nisu vidjeli već 20-ak dana, kazali su našem fotoreporteru zaposlenici s porostora napuštenog kompleksa koji su, kažu, zvali policiju zbog dvije rupe u ogradi kroz koju oni prolaze.

I tu naravno nastaje problem nadležnoti po poznatom modelu - brigo moja pređi na drugoga. Policija je njima kao i nama rekla da će problem proslijediti nadležnim službama. Kome? Državnom inspektoratu.

A oni su nam rekli kako je inspekcijski nadzor u tijeku. Po utvrđenom činjeničnom stanju i eventualno poduzetim mjerama pravovremeno ćemo Vas izvijestiti, najavili su iz Državnog inspektorata RH. Za inspekcijski nadzor trebat će im noćno dežurstvo.

Grad Zadar već godinama plaća zbrinjavanje napuštenih životinja preko veterinarske službe. Međutim, sad nisu našli shodnim oglasiti se u zaštitu svojih građana.