Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije jutros su izvijestili kako je na području Zadarske županije registrirana jedna novooboljela osoba koja izolaciju provodi na području grada Zadra.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 59 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 591 osoba, a od bolesti se oporavilo 52 stanovnika. U ovome trenutku na našem području imamo 117 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu hospitalizirano je 9 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

Na cijepilištu na Višnjiku u dva tjedna cijepljeno je 14.349 osoba od kojih je prvo cjepivo primilo njih 3.066, a drugo 11.283.

- Nadamo se da će nam broj zaraženih i dalje padati i da ćemo nastaviti istim tempom sa cijepljenjem stanovništva što se pokazalo najučinkovitijim načinom za sprječavanje širenja virusa. Pokazatelji govore da imamo dobru turističku sezonu, a na nama je da se potrudimo takvom je i zadržati. U proteklom razdoblju vidjeli smo da su cijepljene osobe, ako su se i zarazile imale vrlo blage simptome, tako da pozivamo sve one koji još dvoje oko cijepljenja da se jave i da se cijepe jer, ponavljam, to je jedini način na koji možemo zaštititi sebe i druge i ući u sigurniju jesen sa normalnijim životom i bez epidemioloških mjera, kaže voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić