Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

U optužnici se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 19. svibnja 2021. u garaži jednog trgovačkog centra u Zadru, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, u osobnom automobilu, u posebno izrađenom pretincu ispod središnjeg naslona za ruku između vozačevog i suvozačevog sjedala, radi stjecanja protupravne imovinske koristi i daljnje preprodaje, držao 4891,56 grama droge marihuane raspoređene u deset pojedinačnih pakiranja te 87,52 grama droge kokain.

Okrivljenika se tereti da je 20. svibnja 2021., u svojoj obiteljskoj kući u Donjem Stupniku, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, radi stjecanja protupravne imovinske koristi i daljnje preprodaje, držao 4,50 grama droge marihuane upakirane u jednu PVC vrećicu i 5,56 grama droge kokain upakirane u jednu PVC vrećicu.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela