Do kraja lipnja bit će gotovi građevinski radovi na projektu Centra za mlade Zadar, posljednji je rok najavljen u javnosti kada je polovicom ožujka potpisan ugovor za parterno uređenje okoliša.

Na prostoru nekadašnje vojarne uz Ulicu Stjepana Radića još uvijek je gradilište i tako će biti do kraja rujna. To je, naime, najnoviji rok produžen za izvođače radova koji su počeli u rujnu 2019. godine posao ugovoren za 14 mjeseci. Nositelju radova, splitskom Brodomerkuru opravdano je kašnjenje prvo zbog korone, a onda i zbog nosivih greda.

One su uvezene, a s njima i oni koji su ih trebali montirati. Kasnila je isporuka greda kao i procedura oko radnih dozvola za montere iz susjedne države.

- Radi se o lameliranim gredama dužine preko osam metara kao konstruktivnim elementima s kojima je natkriven atrij, kojim će to postati velika dvorana od 500 metara četvornih. Taj posao zahtjevne montaže je završen. Sad se radi na uređenju fasade, ugradnji instalacija, unutrašnjem pregrađivanju i uređenju što uključuje i interijer Gradske knjižnice za koju je napravljen spoj, doznajemo od Ante Ćurkovića, v.d. pročelnika Odjela za EU fondove.

Pripremljen je natječaj za izvođače radova uređenje okoliša u vrijednosti od 3.6 milijuna kuna koji je na provjeri kod SAFU (agencija za kontrolu trošenja EU novca), dodaje Ćurković s planom da se objavi do kraja idućeg mjeseca.

Hoće li uređenje okoliša u cijelosti ili u fazama prioriteta pratiti otvaranje Centra, to je nezahvalno prognozirati.