NOVO

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Postaje granične policije Gračac u suradnji s općinskom državnom odvjetnicom u Gospiću proveli su očevid prometne nesreće koja se dogodila danas oko 07,25 sati na državnoj cesti D-1 u Gračacu.

Prema rezultatima očevida, sumnja se da se prometna nesreća dogodila kada je 35-godišnji vozač upravljao teretnim automobilom Volkswagen Crafter splitskih registarskih oznaka, iz smjera Knina u smjeru Gračaca, te iz za sada neutvrđenog razloga, automobilom prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil Hyundai srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin. Tom prilikom došlo je do frontalnog sudara, nakon čega teretno vozilo slijeće van kolnika te se prevrće na lijevu bočnu stranu, dok se osobno vozilo rotira i zaustavlja na kolniku.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 82-godišnji hrvatski državljanin, putnik iz osobnog vozila, dok su vozač osobnog i vozač teretnog kao i dva putnika iz teretnog vozila u dobi od 51 i 43 godine kolima HMP prevezeni u Opću bolnicu Gospić radi pružanja liječničke pomoći. Kako doznajemo, 41-godišnjak i 43-godišnjak imaju teške tjelesne ozljede.

Radi obavljanja očevida kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica u Gospiću, u vremenu od 07.45 do 11.30 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradale osobe, kao i druge dokazne radnje, a policijski službenici provode daljnje izvide u svezi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

RANIJE

Danas u 07:31 sati zaprimljena je dojava da je na cesti D-1, u Gračacu došlo do prometne nesreće u kojoj su, prema prvim saznanjima sudjelovala dva vozila.

Na mjestu događaja smrtno je stradala jedna osoba, javljaju iz PU zadarske. Kako doznajemo, riječ je o muškarcu.

Vozilom Hitne medicinske pomoći četiri osobe su prevezene u Opću bolnicu Gospić na daljnju liječničku obradu.

Na teren su upućene sve žurne službe. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste D-1, od 07.45 sati promet je u obustavljen i odvija se alternativnim pravcima (Knin-Kistanje-Obrovac).