Sezona nedozvoljenog glisiranja u punom je jeku! Pokazuje to i snimka našeg čitatelja koja je nastala u nedjelju, 11. srpnja, na plaži Kolovare gdje je kupače, među kojima su bila i djeca, "pozdravio" jedan gliseraš.

- U svezi videa koji ste nam dostavili, izvješćujemo Vas kako u nedjelju 11. srpnja 2021. godine nemamo evidentiranu dojavu za nedopušteno glisiranje na području Kolovara, odgovorili su na naš upit iz PU zadarske.

Iz policije pak ističu kako policijski službenici na službenim policijskim plovilima kontinuirano, po zaticanju ili zaprimljenim dojavama, sankcioniraju korisnike brzih brodica koji ugrožavaju sigurnost građana, poglavito kupača.

- Do 15. srpnja, od početka godine, u zadarskom akvatoriju, po policijskim službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, prekršajno su sankcionirane 53 osobe zbog nedopuštenog glisiranja, doznajemo od glasnogovornice PU zadarske Ivan Grbin.

Za glisiranje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, Pomorskim zakonikom propisane su novčane kazne u iznosu od 500 do 10.000 kuna za fizičku osobu, te od pet do sto tisuća kuna za pravnu osobu.