Zadar International Port Operations - Zadar Cruise Port dočekao je i ispratio prvi kruzer koji je u Gaženicu uplovio s putnicima od početka epidemije koronavirusa. Viking Venus umjesto s 928 putnika, koliko ih može primiti, uplovio je sa 168 gostiju, koji su nakon programa dobrodošlice sa zadarskim KUD-ovima krenuli na izlete u zadarskoj okolici ili u razgledanje grada.

Boris Kačan (PR foto)

- Dobili smo puno pozitivnih komentara menadžmenta, posade i gostiju, koji su bili oduševljeni dobrodošlicom koju smo im priredili u suradnji s TZ Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Ravni Kotari. Dočekale su ih Zadarske mažoretkinje i KUD Donat, sve operacije odrađene su po visokim standardima pa smo uoči odlaska dobili pohvalu kako su cijela operacija i putnički terminal bolji od onih u Kotoru, Dubrovniku i Splitu, kaže generalna direktorica ZIPO-a Rebeka V. Pevec.

U svom 12-satnom boravku turisti su, unutar svoji „epidemioloških balončića", uspjeli odraditi po dva izleta - u jutarnjim satima krenuli bi za nacionalne parkove Krku ili Paklenicu, na Vransko jezero, u zadarsko zaleđe, na otok Pag ili u sami grad, vratili bi se na ručak a potom odradili još jedan izlet. Puni dojmova napustili su Zadar, odnoseći sa sobom proizvode lokalnih OPG-ova, koji su im bili dostupni u kruzerskom terminalu.

- Do kraja sezone najavljeno je još 12 kruzera, a prvi od njih je Viking Sea, koji dolazi u utorak. Ponovit ćemo istu ovakvu dobrodošlicu, jer nam je u ovoj godini od samih brojki, koje neće biti velike, važnija promocija Zadra i zadarskog kraja. Zadnje pristajanje predviđeno je za 17. listopada, no ono kao i druga ovisi o epidemiološkoj situaciji. Cruising kompanije prate podatke i ako se ne popravimo, bojimo se daljnjih otkaza, ističe Pevec.