Jutros smo na tržnici u City Galleriji zatekli poznatu zviždačicu i novu gradsku vijećnicu Dritu Dunatov koja nam je rekla kako je došla ravno s polja napuniti štand. Voli se, kaže, slikati iako nema jedan zub.

- Da budem sam sličnija Ričardu! Očito sam bila Baba Vanga kada sam prije tri godine izgubila zub, rekla nam je Drita. U ulozi prodavačice ponovila je da je sva roba iz njenog polja.

Za 10-ak dana, konkretnije 2. kolovoza, štand će zamijeniti s gradskom vijećnicom, kao jedna od sedmorice izabranih s nezavisne liste Konji nositelja Enija Meštrovića. U ćakuli na pijaci Dunatov je s nama komentirala objavu Konjima politički bliskog dr. Ivice Žuvela ističući kako je u pravu jer je upozorio na razlike u visini naknade troškova izborne promidžbe. Naime, za političke stranke ona iznosi 5000 kuna po vijećniku, dok nezavisnima ide svega 1600 kuna.

- Dakle, kad potrošite proračunske/naše novce, dobit ćete izdašn(ij)a sredstva nego kad potrošite svoja osobna sredstva za kampanju. Još morate pisati očitovanje i slati izvod s osobnog računa jer vam netko iz Županijskog izbornog povjerenstva a priori nameće presumpciju krivnje da ste zatajili možebitne donacije! Dvostruka mjerila par excellance! To je država u kojoj živimo, a ja takvu državu ne želim! I zato nema stajanja dokle god ne promijenimo to! Tek počinjemo, navodi dr. Žuvela u objavi s kojom nas je ovog subotnjeg jutra upoznala Dunatov.