Na oblačne dane, poput onog koji se dogodio 19. srpnja, u Ulici Nikole Šopa prometna pravila kao da ne vrijede. Unatoč jednosmjernoj regulaciji prometa, nastale su kolone u oba smjera, zbog čega je intervenirala policija. Stoga nas je iznenadio podatak prema kojem je tog dana za vožnju u suprotnom smjeru u Ulici Nikole Šopa ispisano - nula kazni!

- Policijski službenici u Ulici Nikole Šopa permanentno provode pojačane preventivne i represivne aktivnosti u cilju nesmetanog odvijanja prometa, a sve vozače zatečene koji se ne pridržavaju prometnih propisa prekršajno sankcionira. Posebno ističemo kako policija u vrijeme pojačanog prometa, pa tako i za dana 19. srpnja svojom prisutnošću preventivno postupa te regulira odvijanje prometa po postavljenoj prometnoj signalizaciji, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanja prometa odnosno protočnost većeg broja vozila gradskim prometnicama te na državnoj cesti D-8 koja je semaforiziranim raskrižjem povezana s Ulicom Nikole Šopa, navodi se u odgovoru iz PU zadarske, koji znači kako su policajci efekt mase pokušali suzbiti preusmjeravanjem vozila s dvije strane, kod Zelene tržnice i Jadranske magistrale.

No prizori vožnje u suprotnom smjeru u Ulici Nikole Šopa su svakodnevnica. Unatoč tome policija je ovog ljeta sankcionirala tek tri prekršitelja.

- Prilikom kontrole prometa za navedeni period, policija je sankcionirala: 1 vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita), 1 vozača zbog vožnje u suprotnom smjeru, iako je vidno postavljenim prometnim znakom označena kao jednosmjerna ulica, a isti vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 1 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, navodi se u odgovoru iz PU zadarske.

Iz ovih je informacija jasno kako kažnjavaju samo one koji, osim vožnje u suprotnom smjeru, čine i druge prekršaje. Ostale se upozorava i preusmjera, a takvih je popriličan broj. Takva je situacija nastala jer je, u iščekivanju trajnog rješenja od gradske uprave i Hrvatskih cesta, narušena statika zida zbog kojeg je ovog ljeta ta ulica ostala jednosmjerna. Prema posljednjim informacijama iz gradske uprave, izrada glavnog projekta je pri kraju. U iščekivanju tog trajnog rješenja, koji podrazumijeva širenje dionice i uređenja dodatnog izlaza iz MO Crvene kuće, Ulica Nikole Šopa postala je ulica u kojoj bi policajci mogli dežurati po cijele dane.