Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić danas je na konferenciji za medije govorio o izvješćima javnih ustanova koja su prezentirana na posljednjoj sjednici Županijske skupštine. Prva je bila Opća bolnica Zadar, koja je dužna 112 milijuna kuna i ne vidi se kako će se dug smanjiti.

- Ravnatelja Željka Čulinu sam uhvatio u kršenju zakona. U predizbornoj kampanji spotove Branka Dukića i Božidara Longina snimilo se u Općoj bolnici. Ja sam zatražio snimanje predizbornog spota u Poliklinici i dobio odgovor da je to u suprotnosti s financiranjem političkih stranaka. Zatražio sam i dobio ponudu od 125 kn s PDV-om za sat korištenja Poliklinike. Spot nisam snimio, ali u izvješćima za njih dvojicu ne vidi se da su tu uslugu platiti, rekao je Zubčić.

- Ili je HDZ lažirao izvješće ili je Čulina protuzakonito dodijelio korištenje bolnice, u vrijeme kada ljudi nisu mogli pristupiti bolnici i posjetiti svoje najmilije.

Upozorio je i kako su Longinovu kampanju financirali ravnatelji ustanova koji to nisu smjeli, jer im je osnivač Zadarska županija.

- Longina su financirali Ivica Erlić, Marina Vuković, Mladen Mavar, Renata Peroš, Katarina Colić, Mate Kutleša, Stjepan Gverić... Gdje je povjerenstvo o sukobu interesa, jesu li oni kupovali svoj ostanak na ovim mjestima?, zapitao se Zubčić, koji je iznio i sumnje u lažiranje izvješća Županijske uprave za ceste oko troškova zimske službe.