NOVO

Dana 30. srpnja u 11:55 Županijski vatrogasni centar Zadar zaprimio je dojavu o požaru trave, niskog raslinja na području Pridrage, na zasada neutvrđenoj površini. U gašenju požara ukupno sudjeluje 12 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

RANIJE

Tri Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u petak, 30. srpnja 2021. godine u akcijama gašenja požara, a jedan Airtractor AT-802 je angažiran na protupožarnom izviđanju.

Od toga je jedan Canadair CL-415 angažiran na požarištu Slivnica - Pridraga u Zadarskoj županiji, a dva Canadaira CL-415 i helikopter Mi-8 MTV na požarištu Milna - Otok Brač u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane

Također, Airtractor AT-802 je angažiran na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar - Dubrovnik - Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone do 29. srpnja 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 41 požara i to: 12 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 17 u Šibenskoj-kninskoj, devet u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.