U obavijesti koju potpisuju Slobodni Građani Zadra najavljen je prosvjed pod nazivom Krik za slobodu protiv Covid terora koji će se održati u subotu, 11. rujna na Narodnom trgu u Zadru.

- Covid teror je u Hrvatskoj prisutan od pojave virusa od kojeg je na globalnoj razini broj preživjelih 99,97%, dakle 0,03% su šanse da ćete umrijeti od ovog virusa. Da je kojim slučajem vjerojatnost da ćete poginuti od pada cigle s krova 0,03%, biste li svaki dan nosili kacigu na glavi da biste se zaštitili? Mjere koje Stožer nameće, osim što nemaju nikakvo logičko ni znanstveno uporište, su protuustavne i zakidaju sva neprikosnovena prava i slobode ljudi i djece, zajamčena po svim međunarodnim konvencijama i deklaracijama, tvrde "Slobodni ljudi". 

Nadalje, naglašavaju da je djeci onemogućen slobodan psihofizički i socijalni razvoj zbog nametanja nošenja štetnih i neučinkovitih maski, distanciranja, nemogućnosti bavljenja sportskim aktivnostima, te im se nameće krivnja za eventualnu smrt baka i djedova zbog neodgovornog ponašanja dok se istovremeno oni koji donose takve odredbe ne pridržavaju istih, što svjedoče brojni primjeri kroz gotovo dvije protekle godine. 

Ciljevi (zahtjevi) prosvjeda su:

1. SLOBODA IZBORA
2. STOP POKUŠAJU UVOĐENJA OBVEZNOG CIJEPLJENJA PROTIV COVIDA-19 U ŠKOLAMA
3. STOP ONLINE NASTAVI
4. STOP MASKAMA
5. STOP PRISILNOM TESTIRANJU
6. UKIDANJE SVIH DOSADAŠNJIH ZABRANA KOJE SU IZRAVAN UDAR NA LJUDSKA PRAVA I SLOBODE, tj. POVRATAK NA STARO NORMALNO

- Budući da nam je najvažniji cilj pravo na izbor, na prosvjed pozivamo sve žitelje Zadarske županije, sve slobodne, cijepljene, necijepljene te prisilno cijepljene (one koji su se bili primorani cijepiti jer im se prijetilo otkazom). Svi su dobrodošli. Vrijeme je da ovom Covid-teroru, koji podsjeća na najmračnije doba ljudske povijesti, stanemo na kraj, zaključuju anonimni organizatori u najavi subotnjeg prosvjeda.