Iako je ugovor s izvođačem radova raskinut, na gradilištu zgrade dnevnih bolnica i dalje je ostala njihova oprema, odnosno kontejneri koji su bili svojevrsno sjedište građevinara.

- Izvođač radova Solida d.o.o. napustio je gradilište, što je i konstatirano Zapisnikom provedbe pregleda i primopredaje radova od dana 19. srpnja 2021., istaknuo je na naš upit ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina koji nam, iako smo ga to tražili, nije pojasnio zbog čega sa sobom nisu ponijeli svu opremu.

Podsjetimo, ugovor sa Solidom raskinut je zbog kašnjenja radova koji se financiraju EU sredstvima. Bolnica je, naime, dobila 50 milijuna kuna za projekt izgradnje i opremanje dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju, koji će omogućiti prelazak s akutne bolničke skrbi na dnevne bolnice. Nakon što je SAFU odobrila produljenje roka projekta do studenog 2023. godine, sljedeći korak je potraga za novim izvođačem. No kako doznajemo, gradilište neće oživjeti tako brzo.

- Natječaj će se objaviti nakon svih prethodnih formalnih radnji koji među ostalim uključuju izradu razlikovnog troškovnika i projekta (kao i ostale potrebne dokumentacije), ishođenja pozitivnog mišljenje SAFU-a, te izvedbe radova na zaštiti objekta itd. Za očekivati je da će se sukladno postignutoj dinamici natječaj objaviti u listopadu ili studenom 2021. , informacija je koju smo dobili od ravnatelja zadarske bolnice.