Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić iznio je drugi pogled na vijest da je gradonačelnik Branko Dukić preuzeo ugovor za poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva":

- Vijest da je gradonačelnik Zadra Branko Dukić, na, kako to piše u službenom priopćenju, "prigodnoj svečanosti" u Zagrebu preuzeo ugovor za „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021.-2022.), vijest je koja ogoljuje našu društvenu i političku duhovnu pustinju. Naime, ovim je za 969 učenica i učenika zadarskih osnovih škola osiguran obrok, jer se nalaze u riziku od siromaštva.

Živjeti u gradu u kojem siromaštvo djeci oduzima djetinjstvo, a znati da su u pozadini svakog siromaštva politike koje jedne bogate dok druge, religijskim govorom rečeno, doslovno razapinju, znači živjeti u gradu socijalne, političke, ekonomske i moralne patologije.

Ta patologija je tolika da naši političari ne shvaćaju kako u Zagrebu nije upriličena "prigodna svečanost", nego je uprizorena tuga duše svijeta koja plače zbog gladne djece.

Došli smo do faze krajnje bešćutnosti kada političari organiziraju svečanost zbog toga što su, politikama korupcije i otimanja, uspješno proizveli siromaštvo.