Pokret Otoka poziva vas da se pridružite hrvatskoj verziji Island Innovation Hub-a pod nazivom "Razvoj energetskih inovacija i utjecaj na druge otočne sektore" koji će okupiti stručnjake i građane uključene u energetsku tranziciju otoka u Hrvatskoj, s temom inovacija u energetici.

Virtualni HUB će se održati uživo, 6. rujna od 20:00 do 21:30 sati na službenoj Facebook stranici Pokreta Otoka. Stručnjaci i građani koji su se uključili u energetsku tranziciju na svojim otocima dat će odgovore na pitanje zašto započeti s korištenjem obnovljivih izvora energije u vlastitom domu ili poslovanju, koji su alati koji vam u tome mogu pomoći te koliko traje period isplativosti.

Panelisti:

Maja Pokrovac, direktorica gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske i predsjednica Hrvatskog društva lobista s dugogodišnjim iskustvom

Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije s dugogodišnjim iskustvom u provedbi EU fondova za ruralni razvoj.

Ivan Zoković Cola, dolazi s otoka Korčule, ekspert za izgradnju projekata u lokalnoj zajednici, aktivni član Pokreta otoka i zadrugar Zelene energetske zadruge. Kreator je i projekta Križevački sunčani krovovi - prve solarne elektrane financirane od strane građana putem crowdfundinga.

Maja Jurišić, predsjednica Pokreta otoka,djeluje u ulozi regionalnog partnera Tajništva za otoke pri Europskoj Komisiji sudjeluje u brojnim projektima na hrvatskim otocima.

Saša Predovan, dolazi s otoka Silbe, bavi se ugostiteljstvom i maslinarstvom. Sudjelovao je na pilot projektu izrade predinvesticijske studije za izgradnju desalinizatora s fotonaponom na otoku i član je Upravnog odbora LAG-a Mareta unutar kojeg djeluje na području ruralnog razvoja na Zadarskim otocima.

Island Innovation

Island innovation program najveći je internacionalni otočki program koji okuplja otočke ambasadore iz cijelog svijeta te tijekom cijele godine za njih održava različite programe i edukacije.

Pokret Otoka je 2020. godine službeno postao službeni ambassador Island Innovation-a s tri predstavnika s hrvatskih otoka: Hvara, Visa i Silbe. Platforma nam je omogućila umrežavanje sa stručnjacima diljem svijeta te razmjenjivanje pozitivnih praksa i znanja.

- Nakon hrvatske verzije Island Innovation Hub-a pridružite nam se na međunarodnom Virtualnom otočnom Summit-u, besplatnom online eventu koji će se održavati od 06. do 12. rujna., pozvali su organizatori.