NOVO

PU zadarska dostavila je informacije o prometnoj nesreći u kojoj je danas oko 12 sati smrtno stradao 62-godišnjak.

Po rezultatima provedenog očevida, do prometne nesreće je došlo na način da je 62-godišnji hrvatski državljanin, ne koristeći sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom Peugeot zagrebačkih registarskih oznaka i kretao se autocestom A-1 u smjeru Splita, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega u zavoju gubi kontrolu nad upravljačem. Dolazi do zanošenju vozila i udara u zaštitnu ogradu od koju se odbija te se vozilo prevrće na desnu bočnu stranu uslijed čega je vozač iz vozila ispao na kolnik i smrtno stradao na mjestu događaja.

Putnica iz vozila, 69-godisnja hrvatska državljanka je prevezena u Opću bolnicu Zadar gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede.

O navedenoj prometnoj nesreći obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru.

RANIJE

Zbog teške prometne nesreće obustavljen je promet na autocesti A1 između čvora Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika pa je promet preusmjeren, izvijestio je iza podneva Hrvatski autoklub (HAK).

Iz zadarske policije javljaju o zaprimljenoj dojavi da je danas u 12.05 sati na autocesti A-1 na 241 km došlo do prometne nesreće u kojoj je, prema prvim saznanjima, sudjelovalo jedno osobno vozilo. U nesreći je na mjestu događaja smrtno stradala jedna muška osoba, dok je putnica iz istog vozila kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar radi pružanja daljnje liječničke pomoći. Na teren su odmah po dojavi upućene žurne službe.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, od 12.14 sati na dionici autoceste, od izlaza Sv. Rok do izlaza Maslenica, promet je u obustavljen te se odvija zaobilaznim pravcima preko DC-01.