JUTROS

Svi pacijenti, korisnici i osoblje Psihijatrijske bolnice noć su proveli pod krovom nakon što su vatrogaci preventivno vodom zaštitili grede potkrovlja. I oni su dežurali noćas na požarištu na kojem jutros istražuje policija.  Oni će ustvrditi uzrok požara koji je, prema neslužbenim informacijama buknuo na tri mjesta.

NOVO

Vatrogasne snage s neba i zemlje lokalizirali su požar koji je izbio sa zapadne strane Psihijatrijske bolnice. Svi pacijenti i osoblje su evakuirani i nalaze se u sigurnom dijelu bolničkog kruga. Otprilike 400 ljudi, rekao nam je ravnatelj Mladen Mavra nešto prije 18 sati.

Vatra je oštetila jednu skladišnu zgradu, a je li se probila u jedan od bolničkih objekata u kojem se čuje pucketanje, trenutno provjeravaju vatrogasci, izvijestio nas je ravnatelj bolnice.

Potvrdio nam je to i zapovjednik Županijske vatrogasne postrojbe Matej Rudić. Prema njegovim informacijama, vatrogasci su još aktivni na krovištu dva smještajna objekta. Požar je izbio  na otvorenom prostoru u blizini skladišnog prostora Psihijatrijske bolnice te se širio u smjeru jug - jugoistok. Nagorjelo je nekoliko skladišnih objekata, doznajemo od zapovjednika Rudića.

RANIJE

U blizini Psihijatrijske bolnice u Ugljanu na istom otoku izbio je požar koji ugrožava bolničke objekte, budući da puše  jak sjeverozapadni vjetar. Požar je izbio u 15.22 sati, prema dojavi koju su dobili u PU zadarskoj.

U dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe rekli su nam kako su digli obližnje DVD postrojbe te pozvali u pomoć dva kanadera. Uz pomoć Jadrolinije JVP Zadar organizirala je prijevoz vatrogasnih vozila na otok Ugljan. Naravno da smo pitali a što je s njihovim brodom.

U dežurstvu JVP Zadar na novinarski upit kazali su kako se brane objekti te još nema evakuacije.

Prema informaciji ravnatelja bolnice dr. Mladena Mavra, domski pacijenti su napustili te objekte i za sada su vani, u bolničkom krugu.

Fotografije požara na otoku Ugljanu objavili su Naši školji, portal Općine Preko.