Dramatičnu noć imali su vatrogasci na području Ražanca, gdje je dugo gorila gusta borova šuma, koja je u jednom trenutku zaprijetila i kućama u zaseoku Stojići. Zapovjednik županijske vatrogasne postrojbe Matej Rudić i zapovjednik JVO Željko Šoša sinoć su se oko 22 sata gliserom prebacili s požarišta na Ugljanu i priključili vatrogascima kod Ražanca i tamo se borili sve do pred zoru.

- Oko 5 sati smo primirili požar, a oko 5:30 u potpunosti ga stavili pod nadzor pa sada nema otvorenog plamena. Kako se radi o velikoj površini tridesetak vatrogasaca i dalje kontrolira požarište, kako vjetar puhne i podigne ga tako ga oni prigušuju, kaže nam jutros zapovjednik Šoša.

Nakon cijele noći na terenu vatrogasci se jutros vraćaju iz smjene a na teren stiže nova postava. Šoša vjeruje da bi intervencijom air tractora, koji će kroz jutro namočiti rubne dijelove, opasnost napokon trebala proći.

- Intervencija je bila dosta zahtjevna jer se radi o nepristupačnom terenu, gdje se ne može ući vozilima, a tamo gdje se ušlo došlo je i do oštećenja automobila, ima probijenih guma... Najvažnije nam je bilo zaštititi kuće u Stojićima, tamo smo vozilima napravili štit, skrenuli požar na drugu stranu i onda ga "hvatali", objasnio je Šoša sinoćnju taktiku.

U intervenciji su sudjelovala 43 vatrogasca s 14 vozila.