Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine razbojničkom krađom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 6. rujna 2021. u jednom trgovačkom centru u Zadru, u namjeri da se domogne tuđih stvari, uzeo točno neutvrđenu količinu prehrambenih artikala iz prodajnog asortimana centra te ih sakrio ispod majice. Osnovano se sumnja da je prilikom izlaska iz trgovačkog centra, kada ga je na izlazu dočekala zaposlenica centra te tražila da izvadi artikle koje je sakrio ispod majice, zatražio od nje da se makne, no ona ga je pokušala spriječiti u namjeri izlaska. Rukama je snažno odgurnuo zaposlenicu i pobjegao iz trgovačkog centra i time centar oštetio za sada točno neutvrđeni iznos.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da protiv osumnjičenog 24-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.