Jedna mama iz Zadra s nama je podijelila iskustvo neugodne popodnevne šetnje sa djetetom i psom na Belafuži. Zašto je morala voziti Formulu u ulici Asje Petričić u blizini OŠ Šimuna Kozičića Benje, ispričala je u kratkoj priči koju prenosimo: 

- Krenule danas mala u kolicima, pas i ja u šetnju oko 6 popodne. Krenemo mi tako ulicom Asje Petričić, ili ako ne znate, prema Benji. Međutim, nama nitko nije javio da je ura roditeljskih u Benje i da je promet za pješake zatvoren! Parkirali se roditelji, a di, nego na trotoar! Nasrid, na pola, neki side u autu i čekaju, ma kako god oćeš! Ali proći nećeš. Šta sad? 

Ništa, čekaj da prođu auti, pa ko manijak trči s pasom i malom priko ceste, tamo do škole, tamo su bar na pola trotoara parkirani, pa moreš proći pokraj. Pas zbunjen zašto stojimo, mala gleda šta si stala mama. Ali eto čuda, sažalio se jedan iz Zagreba, pa me pušta, maše i viče, ajde mala, požuri! I tako ja i mala i pas trčimo priko ceste, ispred zavoja, na automobilskoj udaljenosti od blokiranog pješačkog, pokraj ležećeg, priko pune crte (nebitno, ali za dramatičnost) prema ulazu škole. 

Ja vučem jadnog pasa vičem na nju, ajde ne njuškaj sada, guram kolica s drugom rukom, nogom mašem u znak pozdrava purgeru. Gledaju nas u čudu mame i tate s roditeljskog, a ja se mislim: di ste prije zaboravili da ste i vi imali kolica.. Ali neka! Odemo mala pas i ja dalje i šetnju, ali ne da mi vrag mira i vratim se nakon po ure. Istina, manje auta je parkirano, ali morala sam uslikat da pokažem maloj za 5-6 godina kako je mama vozila Formulu u Zadru. A i da pokažem vama, vi pokažete drugima, možda se netko siti jedne mama, male i pasa kako mahnito trče priko ceste, pa parkiraju negdi dalje..., napisala je čitateljica.