Prema viđenom jutros na Narodnom trgu, gradski vijećnici su u 6 i pol završili maratonsku sjednicu Gradskog vijeća. Nekima iz redova tzv. većine, koji su zaslužni za još jedan noćni maraton, pritom je bilo malo i bili su ljuti što nisu uspjeli još nešto reći. Sjednica je trajala punih 14 sati.

Kao da je to netko mogao pratiti, osim eventualno onih koje muči nesanica i koji su sadomazohistički mogli buljiti u ekran. Nije to bila Mala noćna muzika.

Za novinare se praćenje rada Gradskog vijeća preko video - prijenosa i fokusiranih kamera još jednom pokazala nemoguća misija. Niti se vidi a niti čuje stanje i atmosfera u Velikoj vijećnici. O tehničkim prekidima da se i ne govori.

Prema tome, nova praksa Gradskog vijeća Zadra još je jedan autogol za javnost unatoč najavi kako će sjednice biti svakog, a ne svaka tri mjeseca. Jer ispada da „je mikrofon vaš", a ne govornica javnog interesa i općeg dobra, koliko god to bile fraze.

Poslijepodnevna sjednica Gradskog vijeća jedino dobro donijela je vijećnicima to što su jučer mogli ručati. A kakvi će danas biti? Ipak, Enio Meštrović se povukao sa svojim vijećnicima iza 2 sata. I konje ubijaju, zar ne.