Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim Zadraninom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, prilikom pretrage kod njega je pronađena jedna automatska puška vojnog porijekla, tromblonski nastavak za automatsku pušku, dva komada puščanog streljiva te cijev lovačke puške, kao i stabljika marihuane visine oko 60 cm.

Oružje, streljivo i droga su mu oduzete, a protiv 50-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Također, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarce sa šireg zadarskog područja, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod njega su pronađene dvije stabljike marihuane, visine oko 93 i 56 cm, digitalna vaga, kao i mješavina duhana i marihuane težine oko 8 grama, koje su mu oduzete.

Protiv 25-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.