Lani je u rujnu KvartArt zbog epidemije koronavirusa otkazan, a ove godine nije ni najavljen. Je li suživio, s obzirom da nitko nije pitao hoće li ga biti u lipnju, pravom terminu u kojem je "začet" taj originalan zadarski događaj.

Nositelj je Odjeluza EU fondove koji je u lipnju 2017. godine na prostoru oko Gradske knjižnice i budućeg Centra za mlade, organizirao svirke, radionice, projekcije filmova i utakmice te privukao građane da postanu aktivni dio svog Kvarta s idejom da im on bude dnevni boravak.

Tada je svoj mandat započeo novi gradonačelnik Branko Dukić koji je urođenom preciznošću iz prve ubacio franju u rupu. Poslije se Dukić u pratnji svojih suradnika sa Stanova spustio u dnevni boravak Zadrana i za njih pekao na roštilju.

Aktualni pročelnik Odjela za EU fondove Ante Ćurković nadao se kako će se ovog rujna ipak dogoditi KvartArt, ali epidemiološka situacija ne ide im na ruku.

- Nema smisla da događanje ograničimo na sto ljudi koji moraju imati COVID potvrdu, kaže Ćurković i najavljuje kako bi se KvartArt trebao dogoditi u proljeće. 

Najnoviji rok završetka Centra za mlade je kraj siječnja. Za par mjeseci kada se završi s papirologijom, uz otvaranje tog zdanja koji bi se u Zadru mogao prevesti kao Tramvaj zvan čežnja, organizirat će se slavljenički KvartArt koji bi bio uvertira za novo mjesto društvenog života u Zadru.

Takav plan potvrdio nam je pročelnik Odjela za EU fondove koji to radi u suradnji s Koncertnim uredom preko kojeg se priređuju koncerti i nezaobilaznim kreatorima Nevenom Stojakovićem i Mladenom Masarom Sarmom.