U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA-e, u sklopu projekta ECOWAVES, danas je u zadarskom hotelu Kolovare održana konferencija pod nazivom "Jačanje kapaciteta za pravilno gospodarenje otpadom u lučkom području".

Projekt ECOWAVES se provodi u sklopu programa Interreg ADRIONi usmjeren je na održivi razvoj luka na području sedam država (Italija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Srbija, Crna Gora i Albanija), te ga u Hrvatskoj provodi AGRRA.

Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA-e i voditeljica projekta, sudionicima je predstavila projekt i naglasila kako smo ovom konferencijom htjeli povezati javni sektor, kao razinu donošenja politika i mjera, i brodske agente, kruzing agente, turističke agente, predstavnike lučkih uprava i kapetanija, odnosno sve one koji se na bilo koji način dodiruju i koji su korisnici lučkog područja te da svi zajedno djelujemo i donosimo neke planove kojih ćemo se držati u budućnosti.

Lučka uprava Zadar pridruženi je partner AGRRA-i na ovom projektu. Da je riječ o izvrsnom projektu koji će doprinijeti poboljšanju sustava naglasio je Đoni Štambuk, pomoćnik ravnatelja za komercijalno-operativne poslove i marketing Lučke uprave Zadar.

Govornici na konferenciji bili su instruktor ronjenja Đani Iglić, izv.prof.dr.sc. Dino Županović, Željka Galik Cimić iz tvrtke Scenic Cruises, Ivana Chaux-Jukić, direktorica Active Solera i Marijan Cukrov iz Klastera Intermodalnog Prijevoza (KIP).

Projekt ECOWAVES promiče održivi ekološki status luka poboljšanjem razumnog ponašanja putnika u lučkim područjima te ga prenose svim dionicima u lancu povezanih sektora na zajedničko poboljšanje u održivom razvoju.