Nezapamćen pokušaj otmice dogodio se u jednom mjestu kod Zadra, kada su 44-godišnji muškarac i 28-godišnja djevojka pokušali oteti dijete koje je hodalo uz rub ceste.

Javnost je o slučaju danas izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru koje je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljanina (1977. i 1993.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

- Okrivljenicima se stavlja na teret da su 18. srpnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, dok je prvookrivljenik upravljao kombi vozilom, uočili dijete koje je hodalo uz rub kolnika pa su, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s još dvojicom, za sada, nepoznatih muškaraca, postupili u cilju da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja.

Drugookrivljenica ga je, tereti ju se, upitala treba li mu prijevoz kako bi ga namamila u vozilo, no kad je dijete odmahnulo rukom prvookrivljenik je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz rub kolnika te zajedno s drugookrivljenicom pričekao dolazak djeteta.

Kada je dijete ponovno odgovorilo drugookrivljenici kako ne treba prijevoz, prvookrivljenik je, zajedno s još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio stražnja vrata kombi vozila i, s ciljem da uhvate dijete, počeli trčati za njime, no kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kojem su bili ljudi, tako su okrivljenici odustali od svog nauma i udaljili se vozilom, priopćili su iz DORH-a.

Kako doznajemo, slučaj se dogodio na biogradskom području, a prijavljeni duo od ranije je poznat policiji. Otac djeteta izašao je ranije u medijima navodeći kako su njegovog 16-godišnjeg sina pokušali oteti ovisnici u kombiju imotskih registracija.

U optužnici protiv dvoje okrivljenika, koji nisu sa zadarskog područja, predloženo je produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.