Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom iz okolice Zadra, koji se sumnjiči za kazneno djelo protiv okoliša.

U ponedjeljak 27. rujna oko 18.50 sati u Rovanjskoj, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 61-godišnjak, a kojom prilikom je u automobilu pronađeno osam plastičnih posuda u kojima se nalazilo oko 148 kilograma morskih trpova.

Inače, riječ je o unosnom ilegalnom biznisu jer kilogram trpa na tržištu može doseći i cijenu od 500 dolara. Naime, ova vrsta, poznata i kao morski krastavac, smatra se delikatesom u stranim kuhinjama, posebice azijskoj, a koristi se i u izradi medicinskih preparata.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste životinja, 61-godišnjak je uhićen te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Pronađeni trpovi su mu oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv 61-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanje divljim vrstama.