Načelnik Općine Stankovci Željko Perica nastavlja s raščišćavanjem stanja nakon preuzimanjem vlasti od dosadašnjeg načelnika Željka Baradića. Nakon više odluka, među kojima je i ona o uskrati općinskih sredstava udrugama koje nisu usklađene sa Zakonom, među kojima je i DVD Stankovci kojim predsjeda Baradić, na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća donesena je odluka o opozivu starih članova Nadzornog odbora općinske firme Kotarac d.o.o. i imenovanju novih.

O problemima s poslovanjem komunalnog društva u više je navrata izvještavala Lista mladih Općine Stankovci, pa je tako navodila kako Općina plaća subvenciju društvu Michieli-Tomić d.o.o. Gornji Humac, koje je prikupljalo otpad kućanstava, iako otpad zapravo prikupljaju djelatnici Kotarca. Na Općinskom vijeću financijsko izvješće podnio je direktor Davor Klarić, ali ono nije usvojeno jer se Kotarac nalazi u blokadi.

- Kotarac d.o.o. se od 15. 9.2021. nalazi u blokadi od strane Ivana Morića, koji je dobio pravomoćnu sudsku presudu zbog neopravdanog otkaza o radu. Radi se o iznosu oko 830 tisuća kuna te je ovakvim neodgovornim postupanjem Uprave i bivšeg Nadzornog odbora Kotarca, stvoreno ogromno dugovanje i dovedena u pitanje egzistencija nekoliko obitelji. Intenzivno radimo na ishođenju najbezbolnijeg rješenja ovog problema te ćemo vas o istom kao i o drugima pitanjima nastaviti izvještavati, kažu iz Liste mladih.

Osim odbijanja izvješća na sjednici su smijenjeni dosadašnji članovi Nadzornog odbora Željko Baradić, Davor Klarić, Mirko Perica, Radoslav Perica i pok. Željko Vidučić te su imenovani novi: Željko Perica, Marko Orlović, Zdenko Sarađen, Ivana Vunić i Dinko Perica. Koncesija za javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja mješovitog i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine Stankovci dodijeljena je tvrtki Eko Flor Plus d.o.o., koja se jedina javila na natječaj. Firma u cijelosti preuzima brigu o prikupljanu i naplati otpada, te Općina više nema obvezu plaćanja subvencije, niti najma radnika, te će se uvesti razvrstavanje otpada.

Na istoj sjednici donesena je odluka o smanjenju koeficijenta plaće načelnika Perice, koje je najavio u kampanji. S novim koeficijentom 3,4 Perica će primati 2.300 kuna manju plaću od dosadašnje. Perica je nedavno zatražio mišljenje od Povjerenstva za sukob interesa o mogućnosti primanja naknade za vijećnika u Županijskoj skupštini istovremeno s plaćom načelnika, ali je ono bilo negativno.