Državni tajnik za EU fondove Šime Erlić jučer se na Sveučilištu pohvalio brojkama i značajem EU ulaganja na području Zadra u iznosu od 2,09 milijardi kuna.

I tu imamo niz projekata od vodne aglomeracije, bolnice, bedema, Providurove palače, rive, Liburnske obale, Centra za gospodarenje otpadom, itd. To je nevjerojatan niz javnih projekata, podsjetio je državni tajnik Erlić i naglasio kako se trenutno u Zadru odvija potpuna i povijesno nezapamćena nadogradnja javnih sadržaja i usluga na pogon sredstava iz EU fondova.

- Nazovimo to kako god želimo: reforma, povijesni investicijski ciklus ili desetljeće rasta, ali činjenica jest da se nikad nije ovoliko javnih sadržaja gradilo u gradu! To je ujedno poruka onima koji govore da se stvari rade stihijski, bez strategije, da se ne razvija planirano i smišljeno. Smatram da je to deplasirano, kazao je Erlić. koji je kao predsjednik GO HDZ-a svoje političke poruke objavio i na Faceboku HDZ-a: Neki kažu da bi sve ovo došlo samo od sebe. Ja smatram da ne bi! Ne bi došlo samo od sebe. Niti u ovolikoj mjeri niti u ovom sadržaju.

Erlić je istaknuo da do ovakvih projekata ne dolazi slučajno, kao ni do sedam preostalih preko kojih se u Gradu kroz ITU mehanizam ulaže preko 173 milijuna kuna.
- Konačan početak obnove Tehničke škole je, prema riječima Erlića, "točka na i" odlične suradnje Sveučilišta, Vlade, Grada i Županije. Nakon ulaganja u studentski smještaj i niza otvorenih gradilišta, ovo je početak dugoočekivanog projekta, s velikim simbolikom i emocijom za Zadar, istaknuo je Erlić u ulozi državnog tajnika.

On je kao prvi pročelnik za EU fondove uspio izboriti 30-ak milijune eura za ITU mehanizam Grada Zadra u sklopu kojeg se i obnavlja zgrada tehničke koju je Sveučilišta dobilo tako davno.