U Sisku je nedavno održan 1. sabor Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević nakon izlaska stranke iz stečaja a za predsjednika je izabran Slobodan Pićo Dević. Dević je sudionik Domovinskog rata, nositelj četiri visoka odličja, među njima Reda Nikole Šubića Zrinskog za hrabrost. U Hrvatskoj vojsci bio je sve do 2002. godine, kada je umirovljen na mjestu dozapovjednika bojne. Obnašao je visoke dužnosti u HČSP-u, 2017. godine postaje koordinator zadarskog ogranka HSP dr. Ante Starčević. Bio je nositelj liste na ovogodišnjim izborima za Gradsko vijeće, ali je osvojio tek nešto više od jedan posto glasova.

Iz predsjedništva HSP AS ističu kako su Saboru u Sisku prisustvovali istinski ljubitelji stranke, pojedinci koji svaki dan žive i prakticiraju slogan stranke - vjera, obitelj i domovina, pojedinci koji se bave politikom zbog istinske ljubavi prema državi, za koju su se nesebično borili.

Na saboru stranke su prisustvovali delegati iz Zadarske, Splitsko-Dalmatinske, Dubrovačko-Neretvanske, Sisačko Moslavačke, Zagrebačke, Vukovarsko-Srijemske, Osječko -Baranjske i Ličko-Senjske Županije. Na saboru je izabrano novo vodstvo stranke i sva ostala tijela prema statutu stranke. Nakon izbora članovi su zahvalili novoizabranom predsjedniku stranke Slobodanu Deviću i političkom tajniku Božidaru Lokinu na ustrajnosti u dvogodišnjoj borbi koja je dovela stranu do ovog Sabora.