Umjesto 210 tisuća kuna, koliko je svake godine mandata Branka Dukića, uprihodila splitska tvrtka Vajt u vlasništvu PR stručnjaka Jerka Trogrlića, ove će godine to biti iznos od 140 tisuća kuna s PDV-om.

Namjena je ostala ista: konzultantske usluge i usluge savjetovanja i edukacije iz područja odnosa s javnošću. Gradonačelnik Branko Dukić donio je 29. srpnja odluku o ponovnom angažmanu Trogrlića s kojim je ugovor potpisan 4. kolovoza.

Ubrzo nakon sjednice Gradskog vijeća 2. kolovoza na kojoj je SDP-ova vijećnica Irena Dragić ponovno pitala za angažman stručnjaka iz Splita pored zaposlenika u Uredu gradonačelnika kojima je posao odnos s javnosti.

Zadarski gradonačelnik je otkrio kako ne može najbolje funkcionirati bez savjeta Jerka Trogrlića koji mu je vodio kampanju o trošku HDZ-a.

O trošku građana Zadra bit će dva ugovora koje je ove godine Dukić potpisao s vlasnikom Vajta: prvi do kraja ožujka na iznos od 52.500, a drugi na 87.500 kuna.

Na rujanskoj sjednici gradonačelnik Dukić nije rekao SDP-ovoj vijećnici da je ugovor potpisan i to na znatno manji iznos od Grada. Ali joj je rekao kako će Vajt provoditi kampanju participativnog odlučivanja građana u izradi proračuna te promociji komunalnih promjena, što, istina, Trogrlić radi kroz njemu najbliži medij.