NOVO

Policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorom završili su očevid požara, koji je noćas, 10. listopada oko 4 sata izbio na plovilu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici te pripadnici JVP Zadar su po dolasku na mjesto događaja, zajedno s još jednim stranim državljaninom, iz plovila zahvaćenog požarom izvukli ozlijeđenog vlasnika, nakon čega je kolima HMP Zadar prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je utvrđeno da je zadobio opekline po cijelom tijelu te se radi o teškim tjelesnim ozljedama.

Prema rezultatima očevida utvrđeno je kako je do požara došlo u kabini plovila, uslijed prijenosa topline grijaćeg tijela na dijelove drvene konstrukcije plovila te na odjevne predmete vlasnika. Uslijed požara unutrašnjost plovila djelomično je nagorjela.

Nastala materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.

RANIJE

Noćas u 3.59 sati policija je zaprimila dojavu da je u Zadru, u Ulici Ivana Meštrovića, na vezu u marini izbio požar na jedrilici.

Na brodu se nalazila jedna muška osoba koja je u teškom stanju kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar na pružanje liječničke pomoći. Požar su ugasili vatrogasci u 4.30 sati.

Točan uzrok požara i visina nastale materijalne štete utvrdit će se policijskim očevidom.