Prije službenog početka današnje sjednice Antonio Vučetić (Klub vijećnika DSU-HSLS-HNS) dao je ostavku na mjesto predsjednika Županijske skupštine.

- Dogovorili smo odnos na temelju kojeg ćemo raditi u interesu Zadarske županije. Nakon četiri mjeseca nismo uspjeli postići dogovor. Ne možemo naći zajednički jezik da vodimo Županiju u zajedničkom interesu. Većina koja je postojala danas neće postojati. Iz istog razloga podnosim neopozivu ostavku na mjestu predsjednika i nadam se da će moj nasljednik nastaviti raditi na uvođenju reda u županiji. Imao sam najbolju namjeru. Moram pohvaliti oporbene vijećnike. U vladajućoj većini postoji veliki kaos i u toj većini ne želimo sudjelovati, rekao je za govornicom Vučetić i povukao točku o novom poslovniku kojim se trebao uvesti red u vođenju sjednica.

Nakon njegovog govora sazvana je stanka od pola sata. S HDZ-ovcima na stanku se povukla vijećnica srpske manjine Rajka Rađenović, koja je prvi put na sjednici, a prišao im je i Nenad Klarić (HSP AS), pa se može pretpostaviti kako će HDZ imati većinu i bez "kapovićevaca".