Nakon što je Antonio Vučetić (Klub vijećnika DSU-HSLS-HNS) podnio ostavku, predsjedanje Županijskom skupštinom preuzeo je prvi potpredsjednik Zoran Šikić (HDZ).

Njega je za novog predsjednika Skupštine predložio predsjednik HDZ-ovog kluba Željko Šoša nakon čega je dnevni red većinom glasova dopunjen tom točkom.

Ante Rubeša (Akcija mladih) je kao član odbora bio protiv te je kao vijećnik predložio amandman i predložio Rajku Rađenović (SDSS) jer je ona donijela većinu pa je zaslužila to mjesto. Jure Zubčić (SDP) je rekao da je SDP na konstituirajućoj sjednici odbio izbor predsjednika budući da su već naslutili što će se dogoditi s većinom.

- U ovih pet mjesecima u bilo kakvim dogovorima nismo čuli nešto o bilo kakvom projektu, pa bi bilo lijepo kad bi novi koalicijski partneri rekli što su dogovorili prilikom sklapanja većine, poručio je Zubčić, dok je Marko Pupić Bakrač (AM) rekao kako većina nije uspostavljena koalicijom već kupovinom, a tvrdnjama o HDZ-ovcima kao kriminalcima isprovocirao je na žestoki odgovor Davora Lončara.

Za Šikića kao novog predsjednika Županijske skupštine na kraju je glasao 21 vijećnik. Uz Rađenović i Nenada Klarića (HSP AS) ruku je digao i Željko Perica iz Kluba nezavisnog Ivice Žuvela, što je bilo najveće iznenađenje.