Smjena Stipice Radoša s mjesta ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma nije donijela odgovore na sva pitanja koja je otvorila ta afera.

- Župane, nakon otkrivanja sramotne afere s ravnateljem Radošem te sramotno dugog čekanja na smjenu istog, jeste li preispitali odgovornost dožupana Vickovića kao načelnika Stožera civilne zaštite? Naime, nigdje nema odluke civilnog stožera o uspostavljanju karantene. Niti jednom odlukom nije određen Đački dom za smještaj zaraženih stranih državljana. Ne samo to, dožupan Vicković je lagao kad je rekao da nije bilo mjesta u karantenskom smještaju koji je uspostavio grad Zadar jer je sveukupno u njemu bilo samo sedam osoba od prvog lipnja. Lagao je i uspostavio ilegalnu karantenu bez ikakve odluke. Smatrate li da je dožupan Vicković odgovoran?, pitao je na sjednici Županijske skupštine SDP-ov Jure Zubčić koji je aferu otkrio javnosti i policiji.

No, župan Božidar Longin smatra kako njegov zamjenik Šime Vicković zaslužuje samo pohvale za svoj rad.

- Vicković je podmetnuo leđa i ja mu pred svima čestitam i skidam kapu. Za ovo što je on odradio svi mu trebaju zahvaliti. Nemam primjedbe na njegov rad, niti ga smatram krivim za bilo što, istaknuo je Longin kojem je Zubčić replicirao kako je činjenica da je Vicković lagao, zbog čega mora biti sankcioniran.