U današnjoj emisiji Stvoreni za Nebo prisjetiti smo se teme Marijinih obroka koja je započela 1992. godine, tijekom našeg domovinskog rata i rata u Bosni i Hercegovini kada su škotski mladići, braća Magnus i Fergus MacFarlane Barrow organizirali prikupljanje deka i hrane koju su osobno odvezli u Međugorje. Planirali su se vratiti svome poslu u uzgajalištu riba, no, nastavili su dobivati donacije te je Magnus odlučio nastaviti baviti se humanitarnim radom. Danas, gotovo 30 godina kasnije, Marijini obroci hrane DVA milijuna djece u najsiromašnijim zajednicama na svijetu. Od toga Marijini obroci Hrvatska, osnovani 2009. godine sa željom da tu međunarodnu solidarnost vratimo onima kojima je to danas najpotrebnije, hrane 16.000 djece u 21 školskoj kuhinji.

Od 3.-5. listopada, održano je hodočašće zahvalnosti osnivača i volontera Marijinih obroka u Međugorje gdje su bili prisutni i zadarski volonteri, a to prigodom Magnus MacFarlane Barrow dao je izjavu našoj dragoj prijateljici emisije Vedrani Kevrić: „Diljem svijeta u ovim trenucima obitelj Marijinih obroka slavi činjenicu da sada hranimo više od 2 milijuna djece svaki dan u 19 zemalja. To su neka od najsiromašnije djece na svijetu, koja često ne idu u školu zbog gladi. Ovi obroci ih privlače u učionice koje im onda omogućuju stjecanje obrazovanja i čine ih slobodnima. Ovo prekrasno djelo Marijinih obroka nastavlja rasti diljem svijeta, Bogu hvala na tome, jer ima još mnogo djece koja čekaju. Hrvatska i Zadar imaju posebno mjesto u mom srcu jer je cijelo ovo djelo rođeno kada smo počeli iz Škotske dovoziti pomoć tijekom rata. Proveli smo mnogo vremena u Zadru i okolici. Prekrasno je vidjeti da puno ljudi u Zadru podupire misiju Marijinih obroka, podupiru nas u hranjenju djece u najsiromašnijim zemljama svijeta što me čini jako sretnim."

Pozivamo vas da donirate za Marijine obroke, pogotovo sad u listopadu, Marijinom mjesecu. Za sve informacije možete posjetiti web (https://www.marysmeals.hr/) i Facebook (https://www.facebook.com/MarijiniObroci/) stranicu. Pax et bonum!