Nakon što je otkrio aferu u Srednjoškolskom đačkom domu, SDP-ov vijećnik Jure Zubčić nastavio je istraživati moguće nezakonitosti u drugim županijskim ustanovama.

Tako je u svom rezimeu "nakaradnog sustava vrijednosti koji je uspostavljen u funkcioniranju javnih ustanova" Zubčić na posljednjoj sjednici Županijske skupštine iznio sljedeću informaciju:

- Za ravnateljicu INOVAcije imamo saznanja da ste dobili informacije o mobbingu na koje niste reagirali, a ona je opet zaštićena jer je kći "uvaženog" HDZ-ovca.

Longin mu je odgovorio kako "nema nikakvu informaciju od Upravnog vijeća da se bilo kakav mobbing događa u INOVAciji".

- Dapače, UV me izvijestilo da je sve u redu. Obavio sam razgovor s ravnateljicom i članovima UV-a, nastavio je Longin i time potvrdio kako je bilo povoda za te razgovore.

Zubčić neće stati na tome, već najavljuje kako će nastaviti istraživati rad svih ravnatelja.

- Kad već politički delegirana upravna vijeća nikad ne ustanove niti jednu grešku, došlo je vrijeme da to radi oporba, poručio je Zubčić.

U sklopu svoje istrage on je ravnateljici INOVAcije Katarini Colić postavio upit za dostavu podataka o sistematizaciji radnih mjesta no ona ga je odbila, navodeći kako zakonodavac nije propisao pravo članovima predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave postavljati izravna pitanja i zahtijevati izravnu dostavu poslovne dokumentacije od ustanova i trgovačkih društava kojima je ta jedinica osnivač ili suosnivač.