Nakon što je nekoliko mjeseci glavna tema vezana uz Gradsko vijeće bio KK Zadar, nakon jučerašnje sjednice glavna je tema - Advent. Hoće li Dukić, Meštrović ili netko treći biti "zadarski Grinch" i Zadranima oteti ovu omiljenu zimsku manifestaciju, nakon što ju je prošle godine "otela" korona?

Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić kaže kako za sada nema otkazivanja otkazivanja oko postavljanja kućica na Trgu Petra Zoranića, ali je upitno kakav će biti popratni program s gostovanjem poznatih bendova i hoće li ga uopće biti.

 - U Gradskoj vijećnici sutra otvaramo ponude za adventske kućice i što se tiče nas iz tog prihoda možemo financirati njihovo postavljanje, troškove struje, vode i uređenja trga. U natječaju smo ostavili mogućnost da u slučaju promijenjenih epidemijskih okolnosti imamo pravo zadržati dio novca, no razmotrit ćemo da onima koji ne budu htjeli sudjelovati vratimo cijelu uplatu. Za sada je još rano o tome govoriti, imat ćemo sastanke danas-sutra na kojima ćemo vidjeti hoće li se i kako Advent organizirati, rekao nam je Letinić.

Čak i u slučaju nedonošenja rebalansa Trg Petra Zoranića mogao bi zasjati adventskim sjajem. Pitanje je samo hoće li u Gradskoj upravi biti volje za njegovom organizacijom, ili će preko ovog primjera pokušati prebaciti odgovornost na vijećnike koji su stopirali rebalans.

Neslužbeno se može doznati da su izvođači već ugovoreni, a prvi koncert zakazan je za otvaranje manifestacije 26. studenoga. Do tada je ostalo skoro mjesec dana, dovoljno da se vijećnici ponovno okupe i "oslobode" novac barem za projekte s kojima su suglasni, ako već za KK Zadar neće biti novca.