- Uvala Bregdetti je i naoko u očajnom stanju: kamenje se mrda, željeza vire, a 70 godina se nije izjaružala. Iako je 17. ožujka 2020. godine donesena odluka o izradi urbanističkog plana uređenja, svi rokovi su probijeni, a zna se i zašto - zbog Zrilićevog projekta stanogradnje, ustvrdila je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Marjana Botić (Akcija mladih).

 Botić je rekla i da Županijska lučka uprava već ima zatvorenu financijsku konstrukciju i građevinsku dozvolu za rekonstrukciju obale. Dok građani vape za komunalnim vezovima, ovaj se projekt u Gradu opstruira, ustvrdila je Botić, što je demantirao pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap.

- Nemoguće  je imati dozvolu ako je UPU Bregdetti još u izradi. Arhitekt Marušić radi na završnim izmjenama, koje se unose nakon postupka javne rasprave te će se on donijeti pred vijećnike na glasanje. Taj plan, također, nema veze s kopnenim dijelom uređenja uz uvalu Bregdetti, rekao je Kasap.

Što se tiče samih komunalnih vezova, oni će se urediti u lučici Kožino, Bregdetti, na Puntamici, u uvalama Dražanica i Maestral.

- Praktički svaki komad obalnog pojasa u nekoj je fazi izrade planova i sve se odnosi na komunalne vezove, rekao je Kasap.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je da je komunalnih vezova uvijek malo, ali će uređenjem komunalnih lučica Dražanica i Maestral stanje znatno popraviti. Na tom području slijedi i veći obuhvat radova s biciklističkom stazom, zelenilom i lungo mare.