Marjana Botić iz Akcije mladih rekla je na sjednici Gradskog vijeća kako su je kontaktirali mali dioničari Maraske koji su se požalili kako nisu bili pozvani na nedavno obilježavanja 200 godina tradicije ove tvrtke.

- Gradonačelniče Dukiću, bili ste nedavno na komemoraciji te tvrtke, s kojom ćemo se uskoro pozdraviti a ostat će joj samo ime. Mali dioničari su riješeni svojih udjela, 2001. Hrvatski fond za privatizaciju im je smanjio kontrolni paket od 52 zbog 400 kuna uplata na dionici. Nakon toga 2011. se taj udio rapidno smanjio prodajom Walteru Wolfu i sad su dioničari svedeni na toliko da nisu pozvani na tu "komemoraciju", kao niti bilo tko od utemeljitelja iz obitelji Luxardo. Maraska je mogla biti Podravka Dalmacije, a ovako ju gubimo, rekla je Botić.

Gradonačelnik Dukić svoj dolazak ocijenio je obvezom prema tvrtki koja je 200 godina vezana uz Zadar, a smatra da nema govora o njezinom uništenju.

- Koliko sam upoznat s podacima poslovanja, prodaja raste, a želja vlasnika je da gradi nove višnjike, nasade maraške. Ono što sam vidio iz izlaganja je da se želi provesti novo ulaganje. Ono što im grad omogućuje kroz prostorni plan je proširenje proizvodnje, dozvola za gradnju skladišta, što im je potrebno kako bi zaposlili veći broj radnika, rekao je Dukić.