Razgovor s gradonačelnikom Brankom Dukićem, oko pronalaženja kompromisa vezano za KK Zadar i rebalans proračuna, nije promijenio, kako kaže sam Enio Meštrović, tvorničke postavke njegove nezavisne liste Konji.

- Hard disk nam je stare proizvodnje. Ostajemo pri svim onim uvjetima za KK Zadar (transparentni ugovori), ali sada uz uvjet više - ostavku "struke". To je prvi penal politike koja je dovela do ovoga. Ovih dana optužili su nas da smo destruktivni i protiv teta u vrtiću. Tete u vrtiću mogu mirno spavati. Dok god nas imaju, ne trebaju se brinuti. Idu razgovori za rebalans i KK Zadar, ali s istim postavkama. Više im nismo ludi, destruktivci, zečjeg srca... Sada smo ljudi s kojima treba pričati, što je bio prvi prvotni naum gradske uprave kao novi vid demokracije, koji se jednostavno zove demokracija. No u Zadru je to nova riječ, poručio je Meštrović.

Na 40-minutnom sastanku s gradonačelnikom, koji nije uspio pridobiti "Konje" u svoju "staju", danas su uz Meštrovića bili Adela Frank i Drita Dunatov. Zaključak je kako će se konkretnije odluke donositi onda kada svi budu prisutni.

- Prvo naše pitanje bilo je zašto nisu svi pozvani na sastanak. Ja sam za to da se apsolutno svi obavijeste i da to bude transparentno, a tko će se odazvati, a tko neće, neka to odluče svi po svojoj savjesti. Imamo vremena i prostora za konstruktivni razgovor. Ne možeš raditi rebalans bez komunikacije s ostalima. Ako netko misli da će ultimativno stavljati rebalans i optuživati nekoga ako to ne izglasa, onda on treba nazad u školu, ali ne u srednju, već osnovnu, rekao nam je Meštrović.

Dukić je prihvatio prijedlog njegove nezavisne liste i za idući ponedjeljak zakazao zajednički razgovor predstavnika svih klubova vijećnika u Gradskom vijeću i gradonačelnika s predsjednikom i članovima Nadzornog odbora KK Zadar.

- Na današnjem sastanku razgovarao sam s vijećnikom Eniom Meštrovićem i vijećnicama Dritom Dunatov i Adelom Frank o prijeporima nastalim tijekom rasprave o rebalansu na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća i prihvatio njihov prijedlog za sazivanjem ovog sastanka na koji su pozvani predstavnici svih klubova vijećnika s odgovornim osobama u KK Zadar, navodi gradonačelnik u priopćenju za medije.

Dukić je naglasio kako stavka vezana uz financiranje KK Zadar ovisi o ishodu sastanka.

- Rebalans čine i brojne stavke za programe od iznimne važnosti koje smo do sada već u više navrata isticali. Vjerujem kako će se i ta stavka vezana uz košarkaški klub na ovom sastanku usuglasiti, zaključio je gradonačelnik u službenoj izjavi o današnjem sastanku.