Upravno vijeće Dječjeg vrtića Sunce za novu ravnateljicu predložilo je magistricu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Mirjanu Miočić.

Dugogodišnja odgojiteljica u ovoj ustanovi ocijenjena je kao najbolja kandidatkinja za ravnateljicu u nikad većoj konkurenciji. Naime, čak osam prijava pristiglo je na natječaj na kojeg su kandidate pozivali i vijećnici tzv. nove većine u Gradskom vijeću. Jedna molba odbačena je u startu jer uz nju, kako doznajemo od predsjednice Upravnog vijeća Anite Radetić, nije priložena tražena preslika ugovora uz potvrdu predškolske ustanove i elektronički zapis iz evidencije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. S ostalih 7 kandidatkinja razgovori su obavljeni 2. studenoga, nakon čega je Upravno vijeće osnivaču Gradu Zadru dostavilo svoj prijedlog za imenovanje nove ravnateljice, čija je potvrda u domeni odluka gradonačelnika.  

- Predložena je gospođa Mirjana Miočić. Ne znam kada će osnivač donijeti konačnu Odluku jer taj dio više nije u domeni poslova Upravnog vijeća. Odluka bi se trebala donijeti do početka prosinca, ažurno nam je na upite odgovarala Radetić, inače zamjenica pročelnika Upravnog odjela za financije, koja je svoju odgovornost predsjednice Upravnog vijeća u komunikaciji s javnošću shvatila ozbiljno, za razliku od brojnih drugih predstavnika sličnih tijela.

Prva i dosad jedina ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce Ana Dunatov u mirovinu odlazi s prvim danom nove godine, a njezina predložena nasljednica cijenjena je u odgojno-obrazovnom sektoru zbog radnog iskustva, među ostalim i rada na projektima, te obrazovnih kvalifikacija. Naime, s diplomom petogodišnjeg studija na Sveučilištu u Zadru Miočić ima veći stupanj obrazovanja od onog koji je bio dovoljan na natječaju za ravnateljsko mjesto. Diplomirala je 2019. godine s temom "Baštinske aktivnosti djece starije vrtićke dobi povezane s proslavom blagdana u Zadru", a u sklopu izrade rada provela je akcijsko istraživanje djece starije vrtićke skupine u područnom objektu Ciciban. Potvrdi li gradonačelnik Branko Dukić prijedlog Upravnog vijeća za njezinim imenovanjem, Miočić će uz Ciciban biti odgovorna za još osam područnih objekata Dječjeg vrtića Sunce.