Tri prijave pristigle su na javni natječaj za novog ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, objavljen nakon što je Stipica Radoš smijenjen s tog mjesta zbog primanja uplata na osobni račun.

Neslužbeno doznajemo kako su, uz aktualnog vršitelja dužnosti ravnatelja i dugogodišnjeg djelatnika Doma Roka Bralića, za to mjesto zainteresirani Kristina Knežević, voditeljica Učeničkog doma Srednje škole Plitvička jezera u Korenici, te Tihana Magaš, profesorica povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora.

U ustanovi, u kojoj bi transparentnost trebala biti važnija nego ikad, informaciju o prijavama nismo uspjeli dobiti od predsjednice Domskog odbora Maja Balić Motušić. Ona nam je još 5. studenog rekla kako se mora konzultirati prije davanja ikakvih informacija. Konzultacije o opisu njezinog posla očito još uvijek traju jer nam se do danas nije javila. Srećom, za komunikaciju s javnošću spremniji je bio Bralić koji nam je potvrdio kako ima dvoje protukandidata, te da su njihove prijave otvorene na jučerašnjoj sjednici Domskog odbora. Procedura izbora nastavit će se na sljedećoj sjednici, čiji datum još nije poznat.

Novi ravnatelj morat će slijediti preporuke koje je Đačkom domu nedavno dala Služba za unutarnju reviziju Zadarske županije. Zbog istrage rezultati njihove revizije zasad su tajni.

- Služba za unutarnju reviziju Zadarske županije završila je Reviziju financijskog poslovanja kod korisnika proračuna Zadarske županije - Srednjoškolski đački dom. Temeljem utvrđenih nalaza predmetne unutarnje revizije dane su određene preporuke, s ciljem unaprjeđenja financijskog poslovanja Srednjoškolskog đačkog doma. S obzirom da je dio poslovanja ustanove obuhvaćen postupkom drugih tijela državne uprave, detaljniju analizu revizije nije moguće javno iznositi, odgovorili su na naš upit.