Udruga vinogradara i vinara Nadin organizira i ove godine manifestaciju Degustacija mladih vina i maslinovih ulja u Nadinu koja će se održati 4. prosinca ove godine. 

Ova već tradicionalna manifestacija koja se održava u povodu svetkovine Sv. Nikole Putnika okuplja svake godine sve više vinara i maslinara iz Zadarske županije i kao takva se pozicionira na karti sličnih manifestacija u Hrvatskoj. Svake godine na manifestacije gostuje jedna vinarska udruga iz drugih dijelova Hrvatske, tako da organizatori očekuju i ove godine ugodnu atmosferu i druženje.

Organizatori naglašava kako se posebna pažnja kod ocjenjivanja mladih vina posvećuje autohtonim sortama Plavine i Maraštine, koje će se ocjenjivati posebno, van konkurencije ostalih sorti vina.

Ocjenjivački i prezentacijski dio manifestacije biti će organiziran na visokoj stručnoj razini u suradnji sa stručnim službama koje prate vinarsku i maslinarsku proizvodnju.

Manifestacija će se događati u popodnevnim satima, prema sljedećem rasporedu:

14:00 - 16:30 - Stručni skup - edukativna radionica Mjesto održavanja: OŠ Nadin

17:00 - 18:00 - Svečana dodjela i nagrada priznanja

18:00 - 18:30 - Proglašenje šampiona

18:30 - 19:30 - Domjenak uz zabavni program Mjesto održavanja: šator kod OŠ Nadin

19:30 - 20:00 - Predstavljanje gostujućih Udruga

20:00 - 00:00 - Nastavak druženja i zabava u šatoru

Organizatori naglašavaju kako će, ukoliko epidemiološka situacija ne dopusti okupljanje sudionika, svi koji predaju svoje uzorke biti pravodobno obaviješteni o rezultatima istih.