Gradonačelnik Branko Dukić i njegov zamjenik Ante Babić ušli su u novi mandat s većim plaćama nego kada su 2017. godine preuzeli dužnosti zbog kojih su obavezni za javnost ažurirati imovinske kartice. Do povećanja plaća je došlo nakon što je svim proračunskim korisnicima vraćeno 10 posto koliko je u recesijskoj štednji skinuo tadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Zahvaljujući olakšicama na djecu, Dukić je s visinom plaće zadržao ne samo mjesto rekordera među najbolje plaćenim gradonačelnicima, nego je nadmašio i premijera. Tako neto plaća Branka Dukića iznosi 22.226 kuna, a Andreja Plenkovića 22.148 kuna.

Tome treba dodati da Dukić i dalje radi honorarno u zadarskoj bolnici kada dva četvrtka mjesečno operira za neto mjesečni honorar od 1.212.16 kuna. On se nije mijenjao u novom mandatu. Početna plaća zadarskog gradonačelnika 2017. godine upisana je na iznos 20.133. 25 kuna. Uz ostale nekretnine u kojima je uglavnom suvlasnik, gradonačelnik Zadra nije imao upisano vlasništvo nad nekretninom u kojoj stanuje. Nasljedstvom Dukić je postao vlasnik kuće s okućnicom od 475 kvadrata procijenjene vrijednosti od 2.3 milijuna kuna, što je uneseno u posljednje izmjene kartice dužnosnika.

Dukić je, prema ažuriranju imovinske kartice, promijenio i vozni park. Umjesto dva starija vozila, od 2018. godine ima Mazdu koja vrijedi 50 tisuća.

Toliko vrijedi i polovna Škoda Rapid koju je lani prijavio njegov zamjenik Ante Babić. Ali nju je kupila njegova supruga od nesamostalnog rada. Dogradonačelniku Zadra i tako je na raspolaganju službeno auto.

Lani je Babić stavio napomenu kako je stan od 23.26 kvadrata, u suvlasništvu supruge, od 2019. godine registriran za turističko iznajmljivanje. Supruga inače radi u Čistoći za mjesečnu plaću od 4.533 kuna. Plaća zamjenika gradonačelnika Ante Babić na početku prvog mandata iznosila je 14.405, a u drugi mandat je ušao s plaćom od 15.835 kuna.

Ante Babić je i vlasnik dviju dionica KK Zadar kojima je nominalna vrijednost 250 kuna.

Dogradonačelnik Zadra lani je provjeravao kod Povjerenstvo za sprječavanja sukoba interesa može li on biti član proširenog sastava gradskog izbornog povjerenstva. Dobio je mišljenje da može, ali bez prava na naknadu za obavljanje iste funkcije.