Prava licitacija odvijala se na drugoj dražbi za pogon SAS Vektora u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku, čija je vrijednost procijenjena na 22,5 milijuna kuna.

Nakon što je cijena ove nekretnine prepolovljena, odnosno postavljena na početnih 11.235.000 kuna, njezin su potencijal za svoje poslovanje prepoznale tri tvrtke - Adriana Boats iz Rijeke, Olive Island Dry Marine iz Sutomišćice, te Nautički centar Trogir. Jamčevinu za sudjelovanje na dražbi uplatila je i Erste banka, koja je jedan od razlučnih vjerovnika, no nije ipak nije sudjelovala u samom nadmetanju. Dok je Adriana Boats stala na ponudi od 11.295.000 kuna, ostale dvije firme čak su se 56 puta nadjačavale cijenom. Najvišu u iznosu 14.795.000 kuna na kraju je izlicitirao Nautički centar Trogir, kojem je nekretnina jučer dosuđena rješenjem Trgovačkog suda u Zadru.

Novi vlasnik dobit će nominalno pašnjak površine 15.018 metara četvornih, a zapravo poslovnu zgradu na dvije etaže, koja se sastoji od radionice, skladišta, prostorije za montažu brodova i za rad sa stakloplastikom u prizemlju i administrativnim dijelom na prvom katu - crtačkom radionicom i nekoliko ureda. Ostaci su to iza nekad velikog zadarskog proizvođača malih brodova, koji je u stečaju završio 2017. godine.