Polovicom kolovoza, gradonačelnik Branko Dukić donio je odluku kojom se odobrava isplata naknade troškova izborne promidžbe kandidatima za izbor gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Zadra.

Prema toj odluci koja se zasniva na zakonskom pravu, Dukiću je isplaćeno 72 tisuće kuna, Marku Vučetiću 51.320,89 kuna, dok je na račun Enia Meštrovića uplaćeno osam tisuća kuna.

Iznosi su to koji se određuje u odnosu na izvještaj o financiranju kampanje. Dukić je taj iznos proslijedio HDZ-u koji je financiranje njegove kampanje završio u minusu od 137 tisuća kuna. Uz 72 tisuće kuna na račun promidžbe za gradonačelnika, HDZ je računao i na iznos od 44 tisuće kuna za osvajanje vijećničkih mandata, što se također isplaćuje iz Gradskog proračuna.

Takva je to politika, rekao bi Marko Vučetić s iskustvom po tom pitanju iz Sabora. On je iznos kojeg je dobio na osnovu zakonske odredbe, odmah podijelio strankama koje su financirale njegovu kampanju.

- Odmah sam ih sazvao i dogovorio kako će svatko od njih dobiti dio tog iznosa u omjeru kojem su sudjelovali u financiranju moje kampanje, rekao nam je Vučetić.

Enio Meštrović, nositelj Nezavisne liste, imao je pravo zadržati osam tisuća kuna jer to su njegovi novci.