Domski odbor Srednjoškolskog đačkog doma za novog je ravnatelja predložio dugogodišnjeg zaposlenika Roka Bralića, dosadašnjeg vršitelja dužnosti koji je tu funkciju preuzeo nakon smjene Stipice Radoša zbog afere oko primanja uplata na osobni račun.

- Postupak je u fazi slanja zahtjeva u ministarstvo i čeka se potvrda ministra za imenovanje kandidata Roka Bralića ravnateljem Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, službena je informacija iz Đačkog doma iz kojeg su najavili kako će s detaljima cijelog postupka izaći nakon njegovog okončanja, za što je krajnji rok 17. prosinca.

Za sada nam je poznato kako je Bralić dobio punu podršku predstavnika Đačkog doma u Domskom odboru, kojima je, kao i predstavnicima osnivača Zadarske županije, iznio detalje svog programa rada. Javnosti će ih prikazati nakon potvrde ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa.

Podsjetimo, osim Bralića interes za ravnateljsko mjesto iskazali su Kristina Knežević, voditeljica Učeničkog doma Srednje škole Plitvička jezera u Korenici, te Tihana Magaš, profesorica povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora.